Crosspoint WMS

Crosspoint este proiectat să optimizeze și să automatizeze operațiunile de colectare de date.Răspunde în mod dinamic necesităților companiilor care activează în domeniile:

Distribuție

Operatori logistici

Servicii

Retail

Producție (discretă și în flux)

Crosspoint este o soluţie software personalizată SCM (Supply Chain Management), care acoperă toate domeniile conexe. Suita de soluţii are ca zonă centrală aplicaţia WMS (Warehouse Management System), parte a unui sistem informatic integrat, cu rolul de a gestiona marfa din depozit, de la recepţie până la expedierea către clienţi. Soluţia WMS urmăreşte colectarea, recepţia, inventarierea, depozitarea şi expedierea mărfii, oferind informaţii în timp real.
Crosspoint este special dezvoltat pentru a optimiza procesele logistice şi informatice din spaţiile de depozitare şi unităţile de producţie. Are aplicativitate directă în zona de logistică: warehouse management, trasabilitate în producție, managementul calității, fleet management, proof of delivery (POD) şi transport.
Crosspoint este o soluţie personalizată, un instrument specializat, creat pentru a rezolva probleme specifice. Crosspoint este perfect compatibil cu toate sistemele complementare disponibile: ERP, SFA, TMS, CRM, BI, VMS – Volume Management Systems, sisteme de cântărire, conveioare, linii de producţie, etc.

Crosspoint este destinat firmelor care vor să optimizeze și monitorizeze activitățile logistice sau de producție.
Crosspoint este proiectat să raspundă în mod dinamic necesitatilor companiilor care activeaza in domeniile: distribuție, operatori logistici, servicii, retail și producție (discretă și în flux).
Crosspoint se integrează cu sistemele IT existente în companie în funcție de necesitățile fiecărui proiect, având capacitatea de a fi întreținut complet separat.
Datele captate prin procesele specifice pot fi transferate în timp real către sistemele ce gestionează stocurile din punct de vedere financiar.
Trasabilitatea și managementul de stoc sunt întreținute din perspectiva operațiunilor efective nu a urmării scriptice.
Crosspoint este destinat companiilor ce doresc un mai bun control și un mod de definire al regulilor logistice ce țin de relația cu furnizorii și clienții acestora. Setul de reguli definit este ușor configurabil în timp și oferă certitudinea unor indicatori de performanță ridicați.
 

Crosspoint oferă o viziune completă asupra operațiunilor din depozit. Este proiectat să optimizeze și să automatizeze operațiunile de colectare de date.
Crosspoint este un instrument pentru managementul depozitului, un sistem capabil să urmărească stocurile după criteriile selectate: deținător, furnizor, produs, zonă, locație etc. Sistemul semnalizează, utilizatorilor desemnați, depășirea parametrilor de alertă.
Crosspoint organizează activitatea logistică și impune urmărirea regulilor definite de către utilizatorii de tip administrator.
Excepțiile necesită aprobarea nivelurilor superioare de utilizator și mențin o trasabilitate a frecvenței lor.
Crosspoint permite alocarea și monitorizarea activității resurselor din depozit.
Crosspoint menține date istorice de trasabilitate ce sunt folosite în modulele de analiză și raportare oferind o imagine transparentă a indicatorilor de performanță și a variației acestora.
 

%

Crește eficiența angajaților

%

Crește randamentul proceselor

%

Acuratețea stocurilor

%

Imbunătățește serviciile către clienți

Aplicaţia Crosspoint este destinată automatizării activităţilor de gestiune din cadrul depozitelor clientului.
Terminalele comunică în permanenţă cu baza de date prin intermediul reţelei wireless.
Crosspoint permite monitorizarea, direcţionarea şi îmbunătăţirea fluxurilor logistice la nivelul unui număr nelimitat de locaţii de depozitare, fiecare înzestrată cu o hartă administrabilă în sistem şi cu un set de reguli alocate fiecărui flux.
Toate activităţile din sistem se vor realiza pe baza unei autentificări a utilizatorilor.

Cum pot să aflu mai multe detalii?

Puteți solicita informații suplimentare în format electronic, telefonic, sau puteți programa o întâlnire pentru o prezentare detaliată a pachetului Crosspoint. Veți fi contactat de un reprezentant Point Logistix, pentru a stabili detaliile.

Trebuie să renunț la software-ul deja existent?

Crosspoint este creat pentru a fi integrat. Orice pachet software, care aduce beneficii, este păstrat și integrat. Nu numai că nu este eliminat, dar este adus la maximum de randament prin conectarea directă la celelalte sisteme.

Care este timpul de implementare?

Durata medie de implementare este de 3 luni. Trebuie să ținem cont de complexitatea proiectului, de nivelul de integrare și de gradul de personalizare a modulelor. Există și o etapa de “reglaj fin” în cadrul căreia se urmărește fluxul de producție, funcționalitatea și se instruiesc operatorii. Aceste aspecte pot să influențeze semnificativ durata de implementare.

Există serviciul de asistență, ce presupune asta?

Colaborarea nu se încheie la etapa de predare/recepție. Echipele noastre de service și asistență vă stau la dispoziție pe baza unui abonament sau punctual, ca intervenție la cerere. Crosspoint este un sistem dinamic, care se dezvoltă odată cu afacerea dumneavoastră.

Ne-am decis să implementăm un sistem WMS și un modul de management al comenzilor integrat la unul dintre principalii noștri clienți. Indicatorii de performanță sunt impresionanți. Cu suita Crosspoint WMS, ne-am îmbunătățit majoritatea operațiunilor de depozit. Consider acest proiect un mare succes și recomand cu căldură echipa Point Logistix pentru calitatea produsului.

Ioan Iacob-Floria

Deputy CEO and Chief Financial Officer, Aramis Invest

Competitorii noștri sunt companii puternice, mai ales internaționale, care au acces ușor la tehnologii WMS de top. Am căutat și noi o companie flexibilă, care să propună o soluție IT competitivă și care să dețină know-how-ul necesar pentru a integra noua soluție cu cele deja existente. După multe runde de negocieri am ales soluția Crosspoint oferită de Point Logistix. ALKA s-a bazat pe Crosspoint în ultimii ani și așteptările n-au fost niciodată înșelate. Mulțumim Crosspoint, mulțumim Point Logistix

Cristi Petcu

Director General Adjunct, ALKA Trading

Point Logistix a înțeles foarte bine specificul afacerii noastre și procedurile interne, fapt care a redus semnificativ timpul de implementare. După optimizarea procedurilor logistice interne, am decis să extindem aplicația inițială prin dezvoltarea unor module suplimentare. Recomandăm această echipă pentru profesionalismul si capacitatea de a devansa termenele limită, chiar și atunci când sunt foarte strânse.

Paul COPIL

Head of Operations, Fashion Days

Doriți mai multe informații?

Trimiteți-ne solicitarea dumneavoastră și unul dintre reprezentanții noștri de vânzări vă va contacta în cel mai scurt timp.